Sifat-sifat Nabi Muhammad S.a.w | Hikmatun louboutin do na fir

Hikmatun

Santapan rohani menuju negeri abadi

Status blog Peribadi Mu’awwiyah r.a

Sifat-sifat Nabi Muhammad S.a.w

Julai 15, 2007

Ahmad Nizam Awang Al-Deenul Islam, Nabi dan sahabat sejarah islam, sifat nabi Muhammad, sirah nabi 571 Komen

Fizikal Nabi Muhammad SAW

T elah dikeluarkan oleh Ya’kub bin Sufyan Al-Faswi dari Al-Hasan bin Ali ra. katanya: Pernah aku menanyai bapa saudaraku (dari sebelah ibu) Hind bin Abu Halah, dan aku tahu dia memang sangat pandai mensifatkan perilaku Rasulullah SAW, padahal aku ingin sekali untuk disifatkan kepadaku sesuatu dari sifat beliau yang dapat aku mencontohinya, maka dia berkata: Adalah Rasulullah SAW itu seorang yang agung yang senantiasa diagungkan, wajahnya berseri-seri layak bulan di malam purnamanya, tingginya cukup tidak terlalu ketara, juga tidak terlalu pendek, dadanya bidang, rambutnya selalu rapi antara lurus dan bergelombang, dan memanjang hingga ke tepi telinganya, lebat, warnanya hitam, dahinya luas, alisnya lentik halus terpisah di antara keduanya, yang bila beliau marah kelihatannya seperti bercantum, hidungnya mancung, kelihatan memancar cahaya ke atasnya, janggutnya lebat, kedua belah matanya hitam, kedua pipinya lembut dan halus, mulutnya tebal, giginya putih bersih dan jarang-jarang.

Di dadanya tumbuh bulu-bulu yang halus, tengkuknya memanjang, berbentuk sederhana, berbadan besar lagi tegap, rata antara perutnya dan dadanya, luas dadanya, lebar antara kedua bahunya, tulang belakangnya besar, kulitnya bersih, antara dadanya dan pusatnya dipenuhi oleh bulu-bulu yang halus, pada kedua teteknya dan perutnya bersih dari bulu, sedang pada kedua lengannya dan bahunya dan di atas dadanya berbulu pula, lengannya panjang, telapak tangannya lebar, halus tulangnya, jari telapak kedua tangan dan kakinya tebal berisi daging, panjang ujung jarinya, rongga telapak kakinya tidak menyentuh tanah apabila beliau berjalan, dan telapak kakinya lembut serta licin tidak ada lipatan, tinggi seolah-olah air sedang memancar daripadanya, bila diangkat kakinya diangkatnya dengan lembut (tidak seperti jalannya orang menyombongkan diri), melangkah satu-satu dan perlahan-lahan, langkahnya panjang-panjang seperti orang yang melangkah atas jurang, bila menoleh dengan semua badannya, pandangannya sering ke bumi, kelihatan dia lebih banyak melihat ke arah bumi daripada melihat ke atas langit, jarang dia memerhatikan sesuatu dengan terlalu lama, selalu berjalan beriringan dengan izreqdwv. on sale christian louboutin shoes sahabat-sahabatnya, selalu memulakan salam kepada siapa yang ditemuinya.

Kebiasaannya

Kataku pula: Sifatkanlah kepadaku mengenai kebiasaannya!
Jawab bapa saudaraku: Adalah Rasulullah SAW itu kelihatannya seperti orang yang selalu bersedih, senantiasa banyak berfikir, tidak pernah beristirehat panjang, tidak berbicara bila tidak ada keperluan, banyak diamnya, memulakan bicara dan menghabiskannya dengan sepenuh mulutnva, kata-katanya penuh mutiara mauti manikam, satu-satu kalimatnya, tidak berlebih-lebihan atau berkurang-kurangan, lemah lembut tidak terlalu kasar atau menghina diri, senantiasa membesarkan nikmat walaupun kecil, tidak pernah mencela nikmat apa pun atau terlalu memujinya, tiada seorang dapat meredakan marahnya, apabila sesuatu dari kebenaran dihinakan sehingga dia dapat membelanya.

Dalam riwayat lain, dikatakan bahawa dia tidak menjadi marah kerana sesuatu urusan dunia atau apa-apa yang bertalian dengannya, tetapi apabila dia melihat kebenaran itu dihinakan, tiada seorang yang dapat melebihi marahnya, sehingga dia dapat membela kerananya. Dia tidak pernah marah untuk dirinya, atau membela sesuatu untuk kepentingan dirinya, bila mengisyarat diisyaratkan dengan semua telapak tangannya, dan bila dia merasa takjub dibalikkan telapak tangannya, dan bila berbicara dikumpulkan tangannya dengan menumpukan telapak tangannya yang kanan pada ibu jari tangan kirinya, dan bila dia marah dia terus berpaling dari arah yang menyebabkan ia marah, dan bila dia gembira dipejamkan matanya, kebanyakan ketawanya ialah dengan tersenyum, dan bila dia ketawa, dia ketawa seperti embun yang dingin.

Berkata Al-Hasan lagi: Semua sifat-sifat ini aku simpan dalam diriku lama juga. Kemudian aku berbicara mengenainya kepada Al-Husain bin Ali, dan aku dapati ianya sudah terlebih dahulu menanyakan bapa saudaraku tentang apa yang aku tanyakan itu. Dan dia juga telah menanyakan ayahku (Ali bin Abu Thalib ra.) tentang cara keluar beliau dan masuk beliau, tentang cara duduknya, malah tentang segala sesuatu mengenai Rasulullah SAW itu.

Keadaannya di rumah

Berkata Al-Hasan ra. lagi: Aku juga pernah menanyakan ayahku tentang masuknya Rasulullah SAW lalu dia menjawab: Masuknya ke dalam rumahnya bila sudah diizinkan khusus baginya, dan apabila dia berada di dalam rumahnya dibahagikan masanya tiga bahagian. Satu bahagian khusus untuk Allah ta’ala, satu bahagian untuk isteri-isterinya, dan satu bahagian lagi untuk dirinya sendiri. Kemudian dijadikan bahagian untuk dirinya itu terpenuh dengan urusan di antaranya dengan manusia, dihabiskan waktunya itu untuk melayani semua orang yang awam mahupun yang khusus, tiada seorang pun dibezakan dari yang lain. Di antara tabiatnya ketika melayani ummat, dia selalu memberikan perhatiannya kepada orang-orang yang terutama untuk dididiknya, dilayani mereka menurut kelebihan diri masing-masing dalam agama.

Ada yang keperluannya satu ada yang dua, dan ada yang lebih dari itu, maka dia akan duduk dengan mereka dan melayani semua urusan mereka yang berkaitan dengan diri mereka sendiri dan kepentingan ummat secara umum, cuba menunjuki mereka apa yang perlu dan memberitahu mereka apa yang patut dilakukan untuk kepentingan semua orang dengan mengingatkan pula: “Hendaklah siapa yang hadir menyampaikan kepada siapa yang tidak hadir. Jangan lupa menyampaikan kepadaku keperluan orang yang tidak dapat menyampaikannya sendiri, sebab sesiapa yang menyampaikan keperluan orang yang tidak dapat menyampaikan keperluannya sendiri kepada seorang penguasa, nescaya Allah SWT akan menetapkan kedua tumitnya di hari kiamat”, tiada disebutkan di situ hanya hal-hal yang seumpama itu saja. Dia tidak menerima dari bicara yang lain kecuali sesuatu untuk maslahat ummatnya. Mereka datang kepadanya sebagai orang-orang yang berziarah, namun mereka tiada meninggalkan tempat melainkan dengan berisi. Dalam riwayat lain mereka tiada berpisah melainkan sesudah mengumpul banyak faedah, dan mereka keluar dari majlisnya sebagai orang yang ahli dalam hal-ehwal agamanya.

Keadaannya di luar rumah

Berkata Al-Hasan r.a. lagi: Kemudian saya bertanya tentang keadaannya di luar, dan apa yang dibuatnya? Jawabnya: Adalah Rasulullah SAW ketika di luar, senantiasa mengunci lidahnya, kecuali jika memang ada kepentingan untuk ummatnya. Dia selalu beramah-tamah kepada mereka, dan tidak kasar dalam bicaranya. Dia senantiasa memuliakan ketua setiap suku dan kaum dan meletakkan masing-masing di tempatnya yang layak. Kadang-kadang dia mengingatkan orang ramai, tetapi dia senantiasa menjaga hati mereka agar tidak dinampakkan pada mereka selain mukanya yang manis dan akhlaknya yang mulia.

Dia selalu menanyakan sahabat-sahabatnya bila mereka tidak datang, dan selalu bertanyakan berita orang ramai dan apa yang ditanggunginya. Mana yang baik dipuji dan dianjurkan, dan mana yang buruk dicela dan dicegahkan. Dia senantiasa bersikap pertengahan dalam segala perkara, tidak banyak membantah, tidak pernah lalai supaya mereka juga tidak suka lalai atau menyeleweng, semua perkaranya baik dan terjaga, tidak pernah meremehkan atau menyeleweng dari kebenaran, orang-orang yang senantiasa mendampinginya ialah orang-orang paling baik kelakuannya, yang dipandang utama di sampingnya, yang paling banyak dapat memberi nasihat, yang paling tinggi kedudukannya, yang paling bersedia untuk berkorban dan membantu dalam apa keadaan sekalipun.

Majlisnya

Berkata Al-Hasan ra. lagi: Saya lalu bertanya pula tentang majlis Nabi SAW dan bagaimana caranya ? Jawabnya: Bahawa Rasulullah SAW tidak duduk dalam sesuatu majlis, atau bangun daripadanya, melainkan dia berzikir kepada Allah SWT Dia tidak pernah memilih tempat yang tertentu, dan melarang orang meminta ditempatkan di suatu tempat yang tertentu. Apabila dia sampai kepada sesuatu tempat, di situlah dia duduk sehingga selesai majlis itu dan dia menyuruh membuat seperti itu. Bila berhadapan dengan orang ramai diberikan pandangannya kepada semua orang dengan sama rata, sehingga orang-orang yang berada di majlisnya itu merasa tiada seorang pun yang diberikan penghormatan lebih darinya.

Bila ada orang yang datang kepadanya kerana sesuatu keperluan, atau sesuatu maslahat, dia terus melayaninya dengan penuh kesabaran hinggalah orang itu bangun dan kembali. Dia tidak pemah menghampakan orang yang meminta daripadanya sesuatu keperluan, jika ada diberikan kepadanya, dan jika tidak ada dijawabnya dengan kata-kata yang tidak mengecewakan hatinya. Budi pekertinya sangat baik, dan perilakunya sungguh bijak. Dia dianggap semua orang seperti ayah, dan mereka dipandang di sisinya semuanya sama dalam hal kebenaran , tidak berat sebelah. Majlisnya semuanya ramah-tamah, segan-silu, sabar menunggu, amanah, tidak pemah terdengar suara yang tinggi, tidak dibuat padanya segala yang dilarangi, tidak disebut yang jijik dan buruk, semua orang sama kecuali dengan kelebihan taqwa, semuanya merendah diri, yang tua dihormati yang muda, dan yang muda dirahmati yang tua, yang perlu selalu diutamakan, yang asing selalu didahulukan.

Ketika bersama sahabat-sahabatnya

Berkata Al-Hasan ra. lagi: Saya pun lalu menanyakan tentang kelakuan Rasulullah SAW pada orang-orang yang selalu duduk-duduk bersama-sama dengannya? Jawabnya: Adalah Rasulullah SAW selalu periang orangnya, pekertinya mudah dilayan, seialu berlemah-lembut, tidak keras atau bengis, tidak kasar atau suka berteriak-teriak, kata-katanya tidak kotor, tidak banyak bergurau atau beromong kosong segera melupakan apa yang tiada disukainya, tidak pernah mengecewakan orang yang berharap kepadanya, tidak suka menjadikan orang berputus asa. Sangat jelas dalam perilakunya tiga perkara yang berikut. Dia tidak suka mencela orang dan memburukkannya. Dia tidak suka mencari-cari keaiban orang dan tidak berbicara mengenai seseorang kecuali yang mendatangkan faedah dan menghasilkan pahala.

Apabila dia berbicara, semua orang yang berada dalam majlisnya memerhatikannya dengan tekun seolah-olah burung sedang tertengger di atas kepala mereka. Bila dia berhenti berbicara, mereka baru mula berbicara, dan bila dia berbicara pula, semua mereka berdiam seribu bahasa. Mereka tidak pernah bertengkar di hadapannya. Dia tertawa bila dilihatnya mereka tertawa, dan dia merasa takjub bila mereka merasa takjub. Dia selalu bersabar bila didatangi orang badwi yang seringkali bersifat kasar dan suka mendesak ketika meminta sesuatu daripadanya tanpa mahu mengalah atau menunggu, sehingga terkadang para sahabatnya merasa jengkel dan kurang senang, tetapi dia tetap menyabarkan mereka dengan berkata: “Jika kamu dapati seseorang yang perlu datang, hendaklah kamu menolongnya dan jangan mengherdiknya!”. Dia juga tidak mengharapkan pujian daripada siapa yang ditolongnya, dan kalau mereka mahu memujinya pun, dia tidak menggalakkan untuk berbuat begitu. Dia tidak pernah memotong bicara sesiapa pun sehingga orang itu habis berbicara, lalu barulah dia berbicara, atau dia menjauh dari tempat itu.

Ketika diamnya

Berkata Al-Hasan r.a. lagi: Saya pun menanyakan pula tentang diamnya, bagaimana pula keadaannya? Jawabnya: Diam Rasulullah SAW bergantung kepada mempertimbangkan empat hal, iaitu: Kerana adab sopan santun, kerana berhati-hati, kerana mempertimbangkan sesuatu di antara manusia, dan kerana bertafakkur. Adapun sebab pertimbangannya ialah kerana persamaannya dalam pandangan dan pendengaran di antara manusia. Adapun tentang tafakkurnya ialah pada apa yang kekal dan yang binasa. Dan terkumpul pula dalam peribadinya sifat-sifat kesantunan dan kesabaran.

Tidak ada sesuatu yang boleh menyebabkan dia menjadi marah, ataupun menjadikannya membenci. Dan terkumpul dalam peribadinya sifat berhati-hati dalam empat perkara, iaitu: Suka membuat yang baik-baik dan melaksanakannya untuk kepentingan ummat dalam hal-ehwal mereka yang berkaitan dengan dunia mahupun akhirat, agar dapat dicontohi oleh yang lain. Dia meninggalkan yang buruk, agar dijauhi dan tidak dibuat oleh yang lain. Bersungguh-sungguh mencari jalan yang baik untuk maslahat ummatnya, dan melakukan apa yang dapat mendatangkan manfaat buat ummatnya, baik buat dunia ataupun buat akhirat.

(Nukilan Thabarani – Majma’uz-Zawa’id 8:275)

.

Bacaan berkaitan :

Antara mukjizat Nabi Muhammad S.a.w 

Nabi Muhammad s.a.w suka bersama orang miskin

Mengapa Rasulullah s.a.w sentiasa sihat dalam hidupnya?

Cara makan dan minum Rasulullah S.a.w

Cara pengubatan amalan Rasulullah S.a.w

Advertisements

Share this:

Like this:

Like Memuat... 571 Komen (+add yours?)
 1. Dialog antara muslim dan kristian « Blog Hikmah
  Mac 09, 2008 @ 18:56:54

 2. imankristen
  Nov 17, 2008 @ 11:18:56

  Salam Saudaraku….

  Ini merupakan kunjungan saya yang pertama sekali, apakah anda si “Death Magnetic” yang merekomendasikan blog ini di blog (islamkristen.wordpress.com) saya? Ataukah orang yang berbeda?

  Salah satu ciri blog saya adalah menampilkan seluruh pendapat forum, sekalipun itu tidak menyenangkan hati saya.

  Apakah blog ini juga demikian?

  Maaf sebelumnya, kita punya pendapat yang berbeda tentang Muhammad. Bukti-bukti yang saya termukan dari penelitian dan penyelidikan tentang Muhammad, tidaklah seperti yang anda tulis pada blog anda ini.

  Bagi saya Muhammad tidak lebih seperti Jengis Khan, atau Hitler yang semuanya tangan mereka penuh dengan darah untuk memperluas daerah jajahan mereka.

  Semuanya…., tangan pemimpin tersebut penuh darah…, kecuali Yesus. Itu adalah fakta sejarah.

  Salam.

  Balas

  • ito andityo
   Okt 03, 2011 @ 09:07:49

   yesus itu manusia kok disembah,, dipasung pula,,, la tuhanya dipasung mana bisa apa2,, yesus itu yudas,, nabi isa itu diangkat ke langit oleh ALLAH S.W.T,,
   DASAR ORANG KRISTEN TOLOL COK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Balas

 3. Death Magnetic
  Nov 17, 2008 @ 13:17:07

  @ImanKristian

  Saya Death Magnetic sebenarnya bukan pemilik Blog ini, tetapi saya mengajak saudara, kerana saudara lebih sesuai untuk berdiskusi dengan saudara HIKMATUN, kerana dia mempunyai pengalaman dan pengetahuan yang luas tentang Bible.

  Walaupun saya mempunyai sedikit kemampuan tetapi saya lebih respect pada HIKMATUN.

  Selamat datang saya ucapkan pada saudara ImanKristian yang belajar Islam.

  ————————————————————————–

  @Hikmatun

  Saudara, saya memohon maaf terlebih dahulu kerana saya promote Blog saudara tanpa bertanya saudara terlebih dahulu. Jujur saya katakan saya kagun dengan Diskusi saudara (Hikmatun) dengan Alexious (Kristian)

  Semoga Allah swt terus memberi kekuatan pada saudara untuk menjawab semua persoalan ImanKristian (Khatolik)

  Salam

  Balas

 4. Death Magnetic
  Nov 17, 2008 @ 13:22:29

  @Hikmatun dan Mahmud shah

  Saudara saya menjemput tamu Kristian untuk berdiskusi dengan saudara, imankristian membuat penelitian secara menyeluruh terhadap Al-Quran.

  Saya memilih saudara Hikmatun dan Mahmud Shah untuk memperjelaskan keadaan ini.

  Semoga Allah memberi kekuatan kepada saudara berdua dan seluruh umat. Amin

  Balas

 5. Hikmatun
  Nov 17, 2008 @ 23:31:54

  Salaam saudara Death magnetic. Tafaddhol saudara, blog ini saya dah wakafkan hehe.

  Apa2 pn saya pun bukannya arif sangat. Tapi i try my best la insyaAllah. Semoga Allah membantu kita semua menunjukkan jalanNya , amiin.

  Buat iman kristen : Anda telah menyamakan Nabi Muhammad S.a.w dengan Jengis Khan atau Hitler . Anda mahu tahu kerana apa anda berpendapat begitu?? Kerana anda membaca dari sumber yang salah, malah menafikan sumber yang benar.

  Mari saya jelas kan secara ringkas sahaja tentang perbezaan Muhammad S.a.w dengan Jengis Khan atau Hitler.

  Muhammad dan sahabat2 berjuang mempertahankan Islam dari diserang dan dikhianati oleh orang2 kafir dan musuh2 Allah. Sedangkan Jengis Khan, atau Hitler adalah mereka yang MENJAJAH dan MENAKLUKI negara lain demi inginkan KUASA dunia. Perbezaan itu budak sekolah tadika pun nampak hehe

  Seorang WIRA perlu berjuang, melawan KEJAHATAN dan KEZALIMAN. Sememangnya manusia diciptakan dalam keadaan suka berperang dan bergaduh sesama sendiri. Maka di pihak manakah kita mahu berada?? Itu pilihan masing2. Segala petunjuk dan tanda2 telah diberikan oleh Tuhan, maka gunakanlah akal fikiran yang waras dalam menentukan mana yang HAK dan mana yang BATHIL.

  Tiada ISTILAH WIRA atau HERO jika tiada perjuangan. Dan saya juga dengan segala hormatnya mempersilakan saudara imankristen untuk membaca kisah2 tentang Nabi Muhammad S.a.w dari sumber yang betul, bukannya dari sumber2 yang direka2 dan diada2kan demi kerana sakit hati terhadap Islam
  louboutin do na fir

  Христианская лубежка 120
  louboutin pisos cristianos
  christelijke louboutin hakken
  louboutin menn sko

  MUSIC BIRD

  高音質衛星デジタル音楽放送

  資料請求
  MENU

  123chTHE 青春歌謡【Premium】

  オリジナル盤でたどる昭和流行歌史


  (土)21:00~22:00
  再放送=(日)17:00~18:00
  オリジナル盤でたどる昭和流行歌史
  オリジナル盤でたどる昭和流行歌史
  オリジナル盤でたどる昭和流行歌史
  オリジナル盤でたどる昭和流行歌史
  THE AUDIOでも放送中!(土9:00~10:00)
  1925年に始まった昭和は63年間にわたってさまざまな世相を反映した名曲を生み出してきた。その多くはSPを含むレコード。この番組では、昭和に生まれた名曲名盤をすべてオリジナル盤で聴くという企画。当時のイコライジング再生カーブに対応したヴィンテージの真空管アンプをスタジオに持ち込み、こだわりのオーディオ再生で「オリジナルの音」を追求します。出演はオーディオ評論家で昭和流行歌のコレクター、研究者でもある篠田寛一氏。歌をうみだした文化や時代背景にも言及します。

  12月2日・9日/非戦時色のヒット流行歌 昭和15~16年
   シリーズでお送りしている「非戦時色のヒット流行歌」。今回は2週にわたり、昭和15~16年(1940~41)に発売になった作品を送る。戦争の足音がひたひたと近づくこの時代、戦時色のない歌だけでの構成は難しくなってきた。昭和15年は初代天皇の神武天皇が奈良の橿原神宮で即位してから2600年目に当たり、紀元二千六百年の奉祝行事が行われ、日、独、伊三国同盟が調印された。さらに昭和16年には米英に対して宣戦を布告するといった社会状況を反映し、国民奉祝歌の「紀元二千六百年」をはじめ「暁に祈る」、「燃ゆる大空」、「そうだその意気」など国威発揚の歌や戦時歌謡のヒット作がかなり多くなってきたからである。「看板に偽りあり」を承知で戦時中の庶民の暮らしぶりなどを描いた歌もいくつかチョイスしてお届けする。

  12月16日・23日/昭和40年のヒット流行歌を聴く
   今回は2週にわたり、昭和40年発売のシングル盤を聴く。終戦から20年の節目を迎えた当時の日本は、アジアではじめてのオリンピック「第18回オリンピック東京大会」が成功裏に終了したこと、″夢の超特急″といわれた世界初の高速鉄道「新幹線」を開通させたことから、世界の中で存在感を高めていた。同時に、高度経済成長が絶頂期に達し、経済面でも自信を深めていた。巷では日本航空が海外団体旅行用の「ジャルパック」の発売を開始したのをはじめ、国鉄(現JR)が「みどりの窓口」を開設。コンピューターによる特急券指定券の販売をスタートさせ、東海道新幹線の東京-新大阪間がそれまでの4時間から3時間10分に短縮されたことなどが話題になっていた。朝永振一郎博士がノーベル物理学賞を受賞。作家の戸川幸夫が沖縄の西表島で発見したヤマネコが新種「イリオモテヤマネコ」と鑑定されたのもこの年のこと。その一方、速すぎる経済成長の影の部分である公害も深刻化。石油コンビナート基地がある四日市など全国各地に発生したのもこの頃であった。そんな昭和40年の流行歌を送る。 (篠田)

  12月2日の曲目 9日の曲目 16日の曲目 23日の曲目
  ※オンエア曲リストは放送後2週間を経過すると削除されます。ご了承ください。
  篠田寛一

  出演:篠田寛一

  オーディオ評論家。昭和流行歌のコレクター、研究者。

  オリジナル盤でたどる昭和流行歌史
  オリジナル盤でたどる昭和流行歌史
  オリジナル盤でたどる昭和流行歌史
  オリジナル盤でたどる昭和流行歌史
  11月4日・11日/「60年安保」で揺れた昭和35年のヒット流行歌
   昭和35年(1960)は、日本中が「60年安保」で大きく揺れた年。60年安保とは、日米安全保障条約の改定阻止闘争のことで、闘争が激しさを増すのは6月に入ってから。15日には安保阻止国民会議統一行動に全国で約580万人が参加した。同日の夕刻には、右翼とデモ隊が乱闘になりケガ人が出たことが発端となって全学連約4000人が国会に突入し警官隊と衝突。東京大学の女子学生(樺美智子)が死亡したほか、双方で1000人以上が負傷するという大きな事件に発展した。新安保条約は6月23日に発効すると同時に、時の総理大臣・岸信介は辞意を表明している。その一方、ソニーが世界初のトランジスター製ポータブルテレビ(8インチで¥69,800)を発売、国産初のインスタントコーヒーが森永製菓から登場、NHKと民放4局がカラーの本放送を開始したのもこの年のことである。2回にわたり、そのような時代背景のもとヒットした流行歌を聞く。

  11月18日・25日/昭和36年のヒット流行歌
   昭和36年(1961)は、年明けに新潟・長岡を中心とする中越地方が猛吹雪に襲われ、旅客列車が2日午後まで立往生、約15万人が列車内で越年する事態となった。また9月には、台風18号(第2室戸台風)が関西地方を中心に猛威をふるい、死者行方不明202人、家屋全壊など1万5千棟超の大きな被害をもたらすなどの自然災害が起きた。そのほか九州、北海道での炭鉱事故が相次ぎ発生する。スポーツ・芸能では、日紡貝塚の女子バレーボールチームがヨーロッパ遠征で24勝負けなしの好成績をあげたことから〝東洋の魔女"と言われるようになり、歌声喫茶が全盛期を迎えていた年でもあった。不快指数やプライバシーが流行語になり、シームレス・ストッキングの人気が高まったのもこの年のことである。2回にわたり、昭和36年にヒットした流行歌を送る。(篠田)

  11月4日の曲目 11日の曲目 18日の曲目 25日の曲目
  ※オンエア曲リストは放送後2週間を経過すると削除されます。ご了承ください。

  ★10月より「THE AUDIO」(124ch)でも放送中!
  (毎週土曜9:00~10:00 再=土曜20:00~21:00)
  篠田寛一

  出演:篠田寛一

  オーディオ評論家。昭和流行歌のコレクター、研究者。

  オリジナル盤でたどる昭和流行歌史
  オリジナル盤でたどる昭和流行歌史
  9月30日/歌う映画スター~小林旭篇
   昭和30年代~40年代の初頭にかけて、日活の黄金期に大活躍した小林旭。昭和31年(1956)に銀幕デビュー後、昭和を代表するトップスターの座に上り詰め、親しみを込めて「マイトガイ」と呼ばれるようになる。その一方で、主演作品の主題歌をはじめ数多くの作品をヒットさせるなど歌手としても異才を放った。石原裕次郎と並び、当時の映画界ではツートップ的存在ではあるが、歌のセンスやジャンルは斬新である。今回は、小林旭の主演映画主題歌をはじめ、ヒット曲の魅力に迫る。

  10月7日・14日/非戦時色のヒット流行歌
   昭和12年(1937)7月7日の盧溝橋事件に端を発した日中戦争は時が経つにつれ戦線が拡大、いよいよ泥沼化の様相を呈した。この状況下、昭和13年(1938)には鮫皮の靴や鮭皮のハンドバッグあるいは竹のスプーンといったいわゆる代用品の時代が到来する。さらに、昭和14年(1939)には「日本人なら贅沢はできないはずだ」(後に、「贅沢は敵だ」になる)という標語が作られ、パーマネントの禁止や白米の禁止令が実施されるなど国民生活は徐々に圧迫されはじめる。その一方で、まだ甘く切ない青春歌謡や明るく爽やかな曲もたくさん存在した。今回は、昭和13~14年に出て多くの人に愛唱された非戦時色のヒット流行歌を中心にお聴きいただく。

  10月21日・28日/国際社会への復帰を目指して
   日本がまだ連合軍の占領下にある一方、インド・ニューデリーでのアジア陸上競技大会への参加やオリンピック復帰決定など、昭和26年(1951)は、日本が徐々に国際社会の一員として認められつつある時代であった。この年の9月8日にはサンフランシスコ講和条約に調印。翌、昭和27年に発効し、日本は名実ともに独立国家として歩みはじめる。2回にわたり、昭和26年~27年(1951~52)に世に出て多くの人に愛唱された歌の数々を聴く。(篠田)

  9月30日の曲目 10月7日の曲目 14日の曲目 21日の曲目 28日の曲目
  ※オンエア曲リストは放送後2週間を経過すると削除されます。ご了承ください。

  ★10月より「THE AUDIO」(124ch)でも放送中!
  (毎週土曜9:00~10:00 再=土曜20:00~21:00)
  篠田寛一

  出演:篠田寛一

  オーディオ評論家。昭和流行歌のコレクター、研究者。

 6. メールマガジンご登録
 7. e-onkyo トッパンホールトライアングル配信ページRejoignez les Meilleurs Tournois de Poker sur Titan poker Tournois de Poker

La stratégie pré-flop d'Howard Lederer

Par Joris16 le samedi 28 juillet 2007, 20:15 - 51751 lecture(s) :: Stratégie

Voici un document très synthétique de la stratégie pré-flop du joueur profesionnel Howard Lederer, vainqueur notamment de deux tournois World Series Of Poker (WSOP). Ca donne une bonne idée du classement des mains. Bien évidemment vous pouvez jouer des mains qui ne sont pas mentionnées ici !

Voici mon analyse suite à la demande de Pt:

Il y a seulement deux choses au poker que vous maitrisez:

Ce document à pour but de définir une stratégie pré-flop suivant vos cartes de départ et votre position.

Concrétement dans la première partie du tableau Howard (s'il me permet de l'appeler par son prénom) classe 25 mains pré-flop en 5 catégories. (A,B,C,D,E). La catégorie A regroupant les meilleures mains.

La deuxiéme partie du tableau vous donne le mouvement à faire en fonction de votre main de départ et de votre position sur la table.

Si on prend comme exemple la première colonne, dernière case: vous êtes en début de parole et vous avez une main de la catégorie A et un joueur à relancer avant vous. Comme le dit le tableau il vous faudra sur-relancer.

Je vous traduit la phrase entre les deux derniers tableaux:

"Après qu'un joueur est ouvert (miser) sur votre droite, relancer avec les mains du groupe A ou B. Après qu'un joueur est ouvert , vous devez coucher toutes les mains n'étant pas dans le groupe A ou B, sauf si vous êtes dans les blindes."

Le dernier tableau vous donne le mouvement ( relancer ou caller) quand vous êtes dans les blindes, en fonction de la catégorie de carte et la position du joueur contre vous.

Si on prend la dernière colonne première ligne. Vous êtes petite blinde ou grosse blinde et une personne a misé en fin de parole, par exemple au bouton.Vous avez une main du groupe A,B ou C vous devez relancer.

J'espère que c'est un peu plus clair !

Commentaires

1. Le mardi 31 juillet 2007, 00:51 par Pt avatar

Bonjour,

Est-il possible de nous expliquer et de traduire le table ci dessus ???

2. Le mardi 31 juillet 2007, 22:26 par prospere avatar

Puis-je publier un article sur ton blog ?

3. Le mardi 31 juillet 2007, 23:19 par joris16 avatar

Pas de souci prospere. Pt je fais une explication du document très rapidement!

4. Le jeudi 2 août 2007, 09:41 par Pt avatar

MERCI !!!!!!!!!

5. Le samedi 19 janvier 2008, 22:09 par LuckyLucas avatar

Un defaut de cette strategie selon moi :
Elle ne prends pas en compte le nombre de joueurs a la table ...
Je pense que les groupes peuvent varier en fct du nombre.
Et puis c terriblement serré.... ca doit faire quoi ... 8 % des mains ?
Par contre sur les table CashGame en Micro (1/2 ct ou 2/5) ca marche plutot pas mal :)

6. Le mercredi 9 décembre 2009, 14:57 par momolv85 avatar

salut je suis entrain de décrypter bien le tableau et j'ai une petite question. calle re-raise veut dire caller une relance ou une surelance? merci d'avance pour ta réponsse

7. Le mercredi 9 décembre 2009, 15:01 par momolv85 avatar

car pour moi sa veut dire caler une sur relance mes faire sa quan ta une paire de 10 ou meme de valet en début de parole c'est plus que risqué

8. Le mercredi 9 décembre 2009, 15:21 par momolv85 avatar

enfaite j'ai rien dit car sa dépent de plein de chose ( tapis adversaire, ton tapis, la sur relance effectuer, et le style de joueur à ta table) donc à voir sur le moment

9. Le jeudi 10 décembre 2009, 17:28 par joris16 avatar

Salut Momolv85,

pour dire vrai tu me mets le doute. Mais je pense que le "open" dans le tableau signifie une relance. Donc call re-raise c'est caller une sur-relance.

Je n'en suis pas 100% certain. Faudrait demander à Howard :)

10. Le dimanche 20 décembre 2009, 14:08 par morganlv85 avatar

bon sa marche je l'appelle des que j'ai le temps mdr

11. Le vendredi 2 novembre 2012, 17:20 par agence référencement avatar

Merci pour le partage, c'est très bon à savoir. Je vous remercie une fois de plus. bonne continuation.

agence webmarketing http://referencementgoogletutoriel.... consultant seo salaire

12. Le mercredi 28 novembre 2012, 15:13 par Pokies avatar

Some truly great info , Sword lily I noticed this. "Civilization is a transient sickness." by Robinson Jeffers.

13. Le mercredi 28 novembre 2012, 21:00 par ingedgeavef avatar

I really appreciate this post. I have been looking everywhere for this! Thank goodness I found it on Bing. You have made my day! Thank you again!

14. Le dimanche 2 décembre 2012, 09:43 par référencement internet avatar

Je me renseigne sur le référencement. Que pensez vous de ceci:. La technique des moteurs de recherche et l'art de positionner un site Web le plus haut possible sur les mots clés tapés par les visiteurs s'appelle le référencement naturel. Qu'en dites-vous ?

seo expert http://checkthis.com/qeat webmarketer seo

15. Le samedi 29 décembre 2012, 00:54 par watch tv online avatar

Great post. I used to be checking continuously this weblog and I am impressed! Extremely useful information specially the ultimate part :) I handle such information a lot. I used to be looking for this particular info for a very long time. Thanks and best of luck.

16. Le dimanche 30 décembre 2012, 11:56 par cheat code avatar

You can definitely see your skills in the work you write. The sector hopes for more passionate writers such as you who are not afraid to mention how they believe. Always go after your heart.

17. Le dimanche 6 janvier 2013, 07:28 par facebook account avatar

Its such as you read my thoughts! You seem to understand a lot about this, such as you wrote the ebook in it or something. I feel that you could do with a few p.c. to drive the message house a bit, but other than that, this is fantastic blog. A great read. I'll definitely be back.

18. Le dimanche 6 janvier 2013, 19:29 par ventas condominios monterrey avatar

I'll immediately take hold of your rss feed as I can not to find your e-mail subscription hyperlink or newsletter service. Do you have any? Please let me understand so that I may just subscribe. Thanks.

19. Le lundi 7 janvier 2013, 05:13 par Woytowicz Reviews avatar

You realize thus significantly on the subject of this subject, produced me personally believe it from so many varied angles. Its like women and men are not interested until it's something to accomplish with Woman gaga! Your individual stuffs nice. Always handle it up!

20. Le lundi 7 janvier 2013, 13:23 par woolrich rosso avatar

Excellent goods from you, man. I have keep in mind your stuff previous to and you are simply too magnificent. I really like what you have acquired here, certainly like what you are stating and the best way through which you are saying it. You make it entertaining and you continue to take care of to stay it sensible. I cant wait to learn far more from you. This is really a wonderful website.

21. Le mercredi 9 janvier 2013, 17:07 par tvonline avatar

Thanks for some other great post. Where else could anyone get that type of information in such a perfect manner of writing? I've a presentation next week, and I'm on the look for such info.

22. Le vendredi 11 janvier 2013, 01:44 par ipodmemorygame avatar

I used to be recommended this web site by means of my cousin. I'm no longer sure whether or not this submit is written by way of him as nobody else know such specific approximately my trouble. You are wonderful! Thanks!

23. Le vendredi 11 janvier 2013, 09:58 par Fargo SEO avatar

What a great read! - Scott

24. Le vendredi 11 janvier 2013, 16:23 par watch tv online avatar

Hello, Neat post. There is a problem with your web site in internet explorer, may check this? IE nonetheless is the market chief and a big component of folks will pass over your magnificent writing because of this problem.

25. Le samedi 12 janvier 2013, 22:28 par gt tour avatar

Hello there, I discovered your website by means of Google while looking for a similar subject, your site came up, it appears great. I've added to favourites|added to my bookmarks.

26. Le dimanche 13 janvier 2013, 07:46 par click here avatar

hello!,I like your writing so much! share we communicate more about your post on AOL? I need a specialist on this area to solve my problem. Maybe that's you! Looking forward to see you.

27. Le dimanche 13 janvier 2013, 23:34 par Watch movies online avatar

You could certainly see your enthusiasm in the paintings you write. The arena hopes for more passionate writers like you who are not afraid to say how they believe. Always follow your heart.

28. Le lundi 14 janvier 2013, 00:23 par Watch movies online avatar

Thanks , I've just been searching for information about this subject for ages and yours is the greatest I have found out so far. However, what concerning the bottom line? Are you sure concerning the supply?|What i don't understood is in reality how you're no longer actually much more neatly-appreciated than you may be right now. You're very intelligent.

29. Le lundi 14 janvier 2013, 00:37 par Watch movies online avatar

I get pleasure from, cause I found just what I used to be looking for. You've ended my four day long hunt! God Bless you man. Have a great day. Bye

30. Le mardi 15 janvier 2013, 07:45 par tv channels online avatar

hello there and thanks for your info ? I have definitely picked up something new from proper here. I did on the other hand experience several technical points the use of this web site, as I experienced to reload the web site a lot of times prior to I could get it to load properly. I have been wondering if your web hosting is OK? No longer that I am complaining, but sluggish loading instances occasions will very frequently have an effect on your placement in google and could injury your quality ranking if advertising and marketing with Adwords. Well I'm adding this RSS to my email and could glance out for much extra of your respective exciting content. Make sure you replace this once more soon..

31. Le mardi 15 janvier 2013, 18:16 par Video Consoles avatar

Wonderful post, very informative. I wonder why the other experts of this sector do not realize this. You should proceed your writing. I'm confident, you've a huge readers' base already!|What's Going down i'm new to this, I stumbled upon this I have discovered It positively useful and it has helped me out loads. I hope to give a contribution & assist different users like its helped me. Good job.

32. Le mercredi 16 janvier 2013, 04:00 par The Game avatar

Wow, marvelous blog format! How lengthy have you been running a blog for? you make running a blog glance easy. The entire look of your web site is fantastic, as smartly as the content!

33. Le mercredi 16 janvier 2013, 10:47 par NSK Europe Roller Bearings avatar

{Hello|Hi} there, {simply|just} {turned into|became|was|become|changed into} {aware of|alert to} your {blog|weblog} {thru|through|via} Google, {and found|and located} that {it is|it's} {really|truly} informative. {I'm|I am} {gonna|going to} {watch out|be careful} for brussels. {I will|I'll} {appreciate|be grateful} {if you|should you|when you|in the event you|in case you|for those who|if you happen to} {continue|proceed} this {in future}. {A lot of|Lots of|Many|Numerous} {other folks|folks|other people|people} {will be|shall be|might be|will probably be|can be|will likely be} benefited {from your|out of your} writing. Cheers!
{It is|It's} {appropriate|perfect|the best} time to make {a few|some} plans for {the future|the longer term|the long run} and {it is|it's} time to be happy. {I have|I've} {read|learn} this {post|submit|publish|put up} and if I {may just|may|could} I {want to|wish to|desire to} {suggest|recommend|counsel} you {few|some} {interesting|fascinating|attention-grabbing} {things|issues} or {advice|suggestions|tips}. {Perhaps|Maybe} you {could|can} write {next|subsequent} articles {relating to|referring to|regarding} this article. I {want to|wish to|desire to} {read|learn} {more|even more} {things|issues} {approximately|about} it!
{Nice|Excellent|Great} post. {I used to be|I was} checking {continuously|constantly} this {blog|weblog} and {I am|I'm} {inspired|impressed}! {Very|Extremely} {useful|helpful} {information|info} {specially|particularly|specifically} the {final|last|ultimate|remaining|closing} {phase|part|section} :) I {take care of|care for|deal with|maintain|handle} such {info|information} {a lot|much}. {I used to be|I was} {seeking|looking for} this {particular|certain} {info|information} for a {long time|very {long|lengthy} time}. {Thank you|Thanks} and {good luck|best of luck}.
{hey|hello} there and {thank you|thanks} {for your|on your|in your|to your} {information|info} ? {I've|I have} {definitely|certainly} picked up {anything|something} new from {right|proper} here. I did {on the other hand|however|then again|alternatively} {expertise|experience} {some|a few|several} technical {issues|points} {the use of|using|the usage of} this {web site|site|website}, {since|as} I {experienced|skilled} to reload the {site|web site|website} {many|a lot of|lots of} {times|occasions|instances} {prior to|previous to} I {may just|may|could} get it to load {properly|correctly}. I {were|have been|had been} {thinking about|brooding about|pondering|considering|puzzling over|wondering} {if your|in case your} {hosting|web hosting|web host} is OK? {Now not|Not|No longer} that {I am|I'm} complaining, {however|but} {sluggish|slow} loading {cases|instances|circumstances} {times|occasions|instances} will {very frequently|often|sometimes} {have an effect on|affect|impact} your placement in google and {can|could} {damage|injury|harm} your {high quality|quality|high-quality} {rating|score|ranking} if {advertising|ads} and marketing with Adwords. {Anyway|Well} {I'm|I am} {adding|including} this RSS to my {e-mail|email} and {can|could} {glance|look} out for {a lot|much} {more|extra} of your respective {intriguing|fascinating|interesting|exciting} content. {Make sure|Ensure that} you {update|replace} this {again|once more} {soon|very soon}..
{Great|Wonderful|Fantastic|Magnificent|Excellent} {goods|items} from you, man. {I've|I have} {keep in mind|bear in mind|remember|consider|take into account|have in mind|take note|be mindful|understand|be aware|take into accout} your stuff {prior to|previous to} and {you're|you are} {simply|just} {too|extremely} {great|wonderful|fantastic|magnificent|excellent}. I {really|actually} like what {you've|you have} {got|received|obtained|acquired|bought} {here|right here}, {really|certainly} like what {you're|you are} {stating|saying} and {the way|the best way|the way in which} {in which|by which|during which|through which|wherein} {you assert|you are saying|you say} it. {You are making|You make|You're making} it {entertaining|enjoyable} and {you still|you continue to} {take care of|care for} to {stay|keep} it {smart|sensible|wise}. I {cant|can not|can't} wait to {read|learn} {far more|much more} from you. {This is|That is} {actually|really} a {terrific|great|wonderful|tremendous} {website|site|web site}.
{Pretty|Very} {great|nice} post. I {simply|just} stumbled upon your {blog|weblog} and {wanted|wished} {to mention|to say} that {I have|I've} {really|truly} {enjoyed|loved} {browsing|surfing around} your {blog|weblog} posts. {In any case|After all} {I'll|I will} be subscribing {for your|on your|in your|to your} {feed|rss feed} and {I am hoping|I hope|I'm hoping} you write {again|once more} {soon|very soon}!
I {like the|just like the} {valuable|helpful} {information|info} you {supply|provide} {for your|on your|in your|to your} articles. {I will|I'll} bookmark your {weblog|blog} and {test|check|take a look at} {again|once more} {here|right here} {frequently|regularly}. {I am|I'm} {rather|quite|somewhat|slightly|fairly|relatively|moderately|reasonably} {certain|sure} {I will|I'll} {be informed|be told|learn} {lots of|many|a lot of|plenty of|many} new stuff {right|proper} {here|right here}! {Good luck|Best of luck} for {the following|the next}!
{I think|I feel|I believe} {this is|that is} {one of the|among the} {so much|such a lot|most} {important|significant|vital} {information|info} for me. And {i'm|i am} {satisfied|glad|happy} {reading|studying} your article. {However|But} {wanna|want to|should} {observation|remark|statement|commentary} on {few|some} {general|common|basic|normal} {things|issues}, The {website|site|web site} {taste|style} is {perfect|ideal|great|wonderful}, the articles is {in point of fact|actually|really|in reality|truly} {excellent|nice|great} : D. {Just right|Good|Excellent} {task|process|activity|job}, cheers
{We are|We're} {a group|a gaggle|a bunch} of volunteers and {starting|opening} {a new|a brand new} scheme in our community. Your {site|web site|website} {provided|offered} us with {helpful|useful|valuable} {information|info} to {paintings|work} on. {You have|You've} {performed|done} {an impressive|a formidable} {task|process|activity|job} and our {whole|entire} {community|group|neighborhood} {will be|shall be|might be|will probably be|can be|will likely be} {grateful|thankful} to you.
{Undeniably|Unquestionably|Definitely} {believe|consider|imagine} that {that you|which you} {stated|said}. Your {favourite|favorite} {justification|reason} {appeared to be|seemed to be} {at the|on the} {internet|net|web} the {simplest|easiest} {thing|factor} to {keep in mind|bear in mind|remember|consider|take into account|have in mind|take note|be mindful|understand|be aware|take into accout} of. I say to you, I {definitely|certainly} get {irked|annoyed} {at the same time as|whilst|even as|while} {other folks|folks|other people|people} {consider|think about} {concerns|worries|issues} that they {plainly|just} {do not|don't} {realize|recognize|understand|recognise|know} about. You {controlled|managed} to hit the nail upon {the top|the highest} {as {smartly|well|neatly} as|and also|and} {defined|outlined} out {the whole thing|the entire thing} {with no need|without having} {side effect|side-effects} , {other folks|folks|other people|people} {can|could} take a signal. Will {likely|probably} be {back|again} to get more. {Thank you|Thanks}
{This is|That is} {very|really} {interesting|fascinating|attention-grabbing}, {You are|You're} {an overly|an excessively|a very} {professional|skilled} blogger. {I have|I've} joined your {feed|rss feed} and {look ahead to|look forward to|sit up for|stay up for} {in search of|seeking|looking for|in quest of|in the hunt for|searching for} {more|extra} of your {great|wonderful|fantastic|magnificent|excellent} post. {Also|Additionally}, {I have|I've} shared your {site|web site|website} in my social networks
{Hey|Hello} There. {I found|I discovered} your {blog|weblog} {the use of|using|the usage of} msn. {This is|That is} {a very|an extremely|a really} {smartly|well|neatly} written article. {I will|I'll} {be sure|make sure} to bookmark it and {come back|return} to {read|learn} {more|extra} of your {useful|helpful} {information|info}. {Thank you|Thanks} for the post. {I will|I'll} {definitely|certainly} {comeback|return}.
I {loved|liked|beloved|cherished} {up to|as much as} {you will|you'll} {receive|obtain} {performed|carried out} {right|proper} here. The {comic strip|cartoon|caricature|sketch} is {tasteful|attractive}, your authored {subject matter|material} stylish. {however|nevertheless|nonetheless}, you command get {bought|got} an {edginess|nervousness|impatience|shakiness} over that {you would like|you wish|you want} be {turning in|delivering|handing over} the following. {in poor health|ill|unwell|sick} {without a doubt|no doubt|undoubtedly|surely|certainly|for sure|definitely|unquestionably|indisputably|indubitably} come {further|more} {previously|earlier|beforehand|before|in the past|until now|formerly} {again|once more} {since|as} {precisely|exactly} {the similar|the same} {just about|nearly} {a lot|very} {frequently|regularly|incessantly|steadily|ceaselessly|often|continuously} {inside of|inside|within} case you {shield|defend|protect} this {increase|hike}.
{Hi|Hello}, {i think|i feel|i believe} that i {saw|noticed} you visited my {blog|weblog|website|web site|site} {so|thus} i {got here|came} to {go back|return} the {prefer|choose|favor|want|desire}?.{I am|I'm} {trying to|attempting to} {in finding|find|to find} {things|issues} to {improve|enhance} my {website|site|web site}!{I guess|I assume|I suppose} its {good enough|ok|adequate} {to use|to make use of} {some of|a few of} your {ideas|concepts|ideas}!!
{Simply|Just} {want to|wish to|desire to} say your article is as {astonishing|amazing|surprising|astounding}. The {clearness|clarity} {for your|on your|in your|to your} {post|submit|publish|put up} is {simply|just} {spectacular|nice|excellent|cool|great} {and i|and that i} {can|could} {think|assume|suppose} {you are|you're} {a professional|knowledgeable|an expert} {in this|on this} subject. {Well|Fine} {with your|together with your|along with your} permission {allow|let} me to {take hold of|grab|clutch|grasp|seize|snatch} your {RSS feed|feed} to {stay|keep} {up to date|updated} with {drawing close|approaching|coming near near|forthcoming|imminent|impending} post. {Thank you|Thanks} {a million|one million|1,000,000} and please {keep up|continue|carry on} the {gratifying|rewarding|enjoyable} work.
Its {like you|such as you} {read|learn} my {mind|thoughts}! You {seem|appear} {to understand|to know|to grasp} {so much|a lot} {approximately|about} this, {like you|such as you} wrote the {book|e-book|guide|ebook|e book} in it or something. {I think|I feel|I believe} {that you|that you simply|that you just} {could|can} do with {some|a few} {%|p.c.|percent} to {force|pressure|drive|power} the message {house|home} {a bit|a little bit}, {however|but} {other than|instead of} that, {this is|that is} {great|wonderful|fantastic|magnificent|excellent} blog. {A great|An excellent|A fantastic} read. {I'll|I will} {definitely|certainly} be back.
{Thank you|Thanks} for the {auspicious|good} writeup. It {if truth be told|in fact|actually|in reality|in truth} {used to be|was|was once} a {entertainment|amusement|leisure|enjoyment} account it. {Glance|Look} {complex|complicated|advanced} to {far|more} {brought|introduced|added|delivered} agreeable from you! {By the way|However}, how {can|could} we {keep in touch|keep up a correspondence|communicate|be in contact}?
{Hello|Hey|Hi} there, {You have|You've} {performed|done} {a great|an excellent|a fantastic|an incredible} job. {I will|I'll} {definitely|certainly} digg it and {for my part|personally|individually|in my opinion|in my view} {recommend|suggest} to my friends. {I am|I'm} {sure|confident} {they will|they'll} be benefited from this {site|web site|website}.
{Great|Wonderful|Fantastic|Magnificent|Excellent} beat ! I {wish to|would like to} apprentice {at the same time as|whilst|even as|while} you amend your {site|web site|website}, how {can|could} i subscribe for a {blog|weblog} {site|web site|website}? The account {aided|helped} me a {appropriate|applicable|acceptable} deal. I {were|have been|had been} {tiny|a little} bit {familiar|acquainted} of this your broadcast {provided|offered} {bright|shiny|brilliant|vibrant|vivid} {transparent|clear} {concept|idea}
{I am|I'm} {extremely|really} {inspired|impressed} {with your|together with your|along with your} writing {talents|skills|abilities} {and also|as {smartly|well|neatly} as} with the {layout|format|structure} {for your|on your|in your|to your} {blog|weblog}. {Is this|Is that this} a paid {subject|topic|subject matter|theme} or did you {customize|modify} it {yourself|your self}? {Either way|Anyway} {stay|keep} up the {nice|excellent} {quality|high quality} writing, {it's|it is} {rare|uncommon} {to peer|to see|to look} a {nice|great} {blog|weblog} like this one {these days|nowadays|today}..
{Pretty|Attractive} {part of|section of|component to|portion of|component of|element of} content. I {simply|just} stumbled upon your {blog|weblog|website|web site|site} and in accession capital {to claim|to say|to assert} that I {acquire|get} {in fact|actually} {enjoyed|loved} account your {blog|weblog} posts. {Any way|Anyway} {I'll|I will} be subscribing {for your|on your|in your|to your} {augment|feeds} {or even|and even} I {fulfillment|achievement|success} you {get entry to|access|get right of entry to|get admission to} {consistently|persistently|constantly} {rapidly|fast|quickly}.
My brother {suggested|recommended} I {would possibly|might|may} like this {blog|website|web site}. He {used to be|was|was once} {totally|entirely} right. This {post|submit|publish|put up} {actually|truly} made my day. You {cann't|can not} {believe|consider|imagine} {just|simply} how {so much|much|a lot} time I had spent for this {information|info}! {Thank you|Thanks}!
I {don't|do not} even {know the way|understand how|know how} {I stopped|I ended|I finished} up {here|right here}, {however|but} {I thought|I assumed|I believed} this {post|submit|publish|put up} {used to be|was|was once} {good|great}. I {don't|do not} {realize|recognize|understand|recognise|know} who {you are|you're|you might be} {however|but} {definitely|certainly} {you are|you're} going to a {famous|well-known} blogger {if you|should you|when you|in the event you|in case you|for those who|if you happen to} {are not|aren't} already. Cheers!
Heya {i'm|i am} for {the primary|the first} time here. I {came across|found} this board and I {in finding|find|to find} It {truly|really} {useful|helpful} & it helped me out {a lot|much}. {I am hoping|I hope|I'm hoping} {to give|to offer|to provide|to present} {something|one thing} {back|again} and {help|aid} others {like you|such as you} {helped|aided} me.
{I used to be|I was} {recommended|suggested} this {blog|website|web site} {through|via|by way of|by means of|by} my cousin. {I am|I'm} {now not|not|no longer} {sure|positive|certain} {whether|whether or not} this {post|submit|publish|put up} is written {through|via|by way of|by means of|by} him as {no one|nobody} else {realize|recognize|understand|recognise|know} such {specific|particular|certain|precise|unique|distinct|exact|special|specified|targeted|detailed|designated|distinctive} {approximately|about} my {problem|difficulty|trouble}. {You are|You're} {amazing|wonderful|incredible}! {Thank you|Thanks}!
{Nice|Excellent|Great} {blog|weblog} {here|right here}! {Also|Additionally} your {website|site|web site} {a lot|lots|so much|quite a bit|rather a lot|loads} up {fast|very fast}! What {host|web host} are you {the use of|using|the usage of}? Can {I am getting|I get} your {associate|affiliate} {link|hyperlink} {for your|on your|in your|to your} host? I {desire|want|wish} my {website|site|web site} loaded up as {fast|quickly} as yours lol
Wow, {amazing|wonderful|awesome|incredible|marvelous|superb|fantastic} {blog|weblog} {layout|format|structure}! How {long|lengthy} {have you|have you ever} been {blogging|running a blog} for? you {make|made} {blogging|running a blog} {glance|look} easy. {The total|The entire|The whole|The full|The overall} {glance|look} of your {site|web site|website} is {great|wonderful|fantastic|magnificent|excellent}, {let alone|as {smartly|well|neatly} as} the {content|content material}!
{I'm|I am} {now not|not|no longer} {sure|positive|certain} {where|the place} {you are|you're} getting your {info|information}, {however|but} {good|great} topic. I {needs to|must} spend {a while|some time} {studying|learning|finding out} {more|much more} or {working out|understanding|figuring out} more. {Thank you|Thanks} for {great|wonderful|fantastic|magnificent|excellent} {information|info} {I used to be|I was} {looking for|in search of|on the lookout for|searching for} this {information|info} for my mission.
You {really|actually} make it {seem|appear} {so easy|really easy} {with your|together with your|along with your} presentation {however|but} I {in finding|find|to find} this {topic|matter} to be {really|actually} {something|one thing} {which|that} {I think|I feel|I believe} {I would|I might|I'd} {never|by no means} understand. {It kind of feels|It sort of feels|It seems} too {complicated|complex} and {very|extremely} {wide|broad|extensive|large|vast|huge} for me. {I am|I'm} {taking a look|looking|having a look} {forward|ahead} {for your|on your|in your|to your} {next|subsequent} {post|submit|publish|put up}, {I will|I'll} {try to|attempt to} get the {hang|hold|grasp|cling|dangle} of it!
{I have|I've} been {surfing|browsing} {online|on-line} {more than|greater than} {three|3} hours {these days|nowadays|today|lately|as of late}, {yet|but} I {never|by no means} {found|discovered} any {interesting|fascinating|attention-grabbing} article like yours. {It's|It is} {lovely|pretty|beautiful} {worth|value|price} {enough|sufficient} for me. {In my opinion|Personally|In my view}, if all {webmasters|site owners|website owners|web owners} and bloggers made {just right|good|excellent} {content|content material} as {you did|you probably did}, the {internet|net|web} {will be|shall be|might be|will probably be|can be|will likely be} {much more|a lot more} {useful|helpful} than ever before.
I do {accept as true with|agree with|believe|consider|trust} {all the|all of the} {ideas|concepts|ideas} {you have|you've} {presented|introduced|offered} {for your|on your|in your|to your} post. {They are|They're} {very|really} convincing {and will|and can} {definitely|certainly} work. {Still|Nonetheless}, the posts are {too|very} {brief|quick|short} for {newbies|beginners|novices|starters}. {May just|May|Could} you please {extend|prolong|lengthen} them {a bit|a little} from {next|subsequent} time? {Thank you|Thanks} for the post.
You {can|could} {definitely|certainly} see your {enthusiasm|expertise|skills} {in the|within the} {paintings|work} you write. {The arena|The world|The sector} hopes for {more|even more} passionate writers {like you|such as you} who {aren't|are not} afraid {to mention|to say} how they believe. {Always|All the time|At all times} {go after|follow} your heart.
{I will|I'll} {right away|immediately} {take hold of|grab|clutch|grasp|seize|snatch} your {rss|rss feed} as I {can not|can't} {in finding|find|to find} your {email|e-mail} subscription {link|hyperlink} or {newsletter|e-newsletter} service. Do {you have|you've} any? {Please|Kindly} {allow|permit|let} me {realize|recognize|understand|recognise|know} {so that|in order that} I {may just|may|could} subscribe. Thanks.
{A person|Someone|Somebody} {necessarily|essentially} {lend a hand|help|assist} to make {seriously|critically|significantly|severely} {articles|posts} {I would|I might|I'd} state. {This is|That is} the {first|very first} time I frequented your {web page|website page} and {to this point|so far|thus far|up to now}? I {amazed|surprised} with the {research|analysis} you made to {create|make} {this actual|this particular} {post|submit|publish|put up} {incredible|amazing|extraordinary}. {Great|Wonderful|Fantastic|Magnificent|Excellent} {task|process|activity|job}!
{Great|Wonderful|Fantastic|Magnificent|Excellent} {site|web site|website}. {A lot of|Lots of|Plenty of} {useful|helpful} {information|info} here. {I'm|I am} sending it to {some|a few|several} {pals|buddies|friends} ans {also|additionally} sharing in delicious. And {of course|obviously|naturally|certainly}, {thank you|thanks} {for your|on your|in your|to your} {effort|sweat}!
{hi|hello}!,{I love|I really like|I like} your writing {so|very} {so much|much|a lot}! {percentage|proportion|share} we {keep in touch|keep up a correspondence|communicate|be in contact} {more|extra} {approximately|about} your {post|article} on AOL? I {need|require} {an expert|a specialist} {in this|on this} {space|area|house} {to solve|to unravel|to resolve} my problem. {May be|Maybe} {that is|that's} you! {Taking a look|Looking|Having a look} {forward|ahead} {to peer|to see|to look} you.
{Awesome|Tremendous|Remarkable|Amazing} {things|issues} here. {I'm|I am} very {satisfied|glad|happy} {to peer|to see|to look} your {article|post}. {Thank you|Thanks} {so much|a lot} and {I'm|I am} {taking a look|looking|having a look} {forward|ahead} to {touch|contact} you. Will you {please|kindly} drop me a {mail|e-mail}?
I {simply|just} {could not|couldn't} {leave|depart|go away} your {site|web site|website} {prior to|before} suggesting that I {really|extremely|actually} {enjoyed|loved} {the standard|the usual} {information|info} {a person|an individual} {supply|provide} {for your|on your|in your|to your} {visitors|guests}? Is {going to|gonna} be {back|again} {frequently|regularly|incessantly|steadily|ceaselessly|often|continuously} {in order to|to} {check up on|check out|inspect|investigate cross-check} new posts
{You are|You're} {in point of fact|actually|really|in reality|truly} a {just right|good|excellent} webmaster. The {site|web site|website} loading {speed|velocity|pace} is {incredible|amazing}. {It kind of feels|It sort of feels|It seems} that {you are|you're} doing any {unique|distinctive} trick. {Also|In addition|Moreover|Furthermore}, The contents are {masterpiece|masterwork}. {you have|you've} {performed|done} a {great|wonderful|fantastic|magnificent|excellent} {task|process|activity|job} {in this|on this} {topic|matter|subject}!
{Thank you|Thanks} a {bunch|lot} for sharing this with all {folks|people|of us} you {really|actually} {realize|recognize|understand|recognise|know} what {you are|you're} {talking|speaking} {approximately|about}! Bookmarked. {Please|Kindly} {also|additionally} {talk over with|discuss with|seek advice from|visit|consult with} my {site|web site|website} =). We {will have|may have|could have|can have} a {link|hyperlink} {exchange|trade|change|alternate} {agreement|contract|arrangement} {among|between} us
{Terrific|Great|Wonderful} {paintings|work}! {This is|That is} {the type of|the kind of} {information|info} {that are meant to|that are supposed to|that should} be shared {around the|across the} {web|internet|net}. {Disgrace|Shame} on {the {seek|search} engines|Google} for {now not|not|no longer} positioning this {post|submit|publish|put up} {upper|higher}! Come on over and {talk over with|discuss with|seek advice from|visit|consult with} my {site|web site|website} . {Thank you|Thanks} =)
{Helpful|Useful|Valuable} {info|information}. {Fortunate|Lucky} me {I found|I discovered} your {site|web site|website} {accidentally|by chance|by accident|unintentionally}, and {I am|I'm} {surprised|stunned|shocked} why this {twist of fate|coincidence|accident} {did not|didn't} {came about|happened|took place} {in advance|earlier}! I bookmarked it.
{I've|I have} been exploring for {a little bit|a little|a bit} for any {high-quality|high quality} articles or {blog|weblog} posts {in this|on this} {kind of|sort of} {space|area|house} . Exploring in Yahoo I {at last|eventually|finally|ultimately} stumbled upon this {site|web site|website}. {Reading|Studying} this {info|information} So {i'm|i am} {satisfied|glad|happy} to {express|show|exhibit|convey} that {I have|I've} {a very|an incredibly} {just right|good|excellent} uncanny feeling I {found out|came upon|discovered} {exactly|just} what I needed. I {so much|such a lot|most} {without a doubt|no doubt|undoubtedly|surely|certainly|for sure|definitely|unquestionably|indisputably|indubitably} will make {certain|sure} to {don?t|do not} {put out of your mind|forget|fail to remember|overlook|disregard|omit} this {site|web site|website} {and give|and provides} it {a look|a glance} {on {a constant|a continuing|a relentless} basis|regularly}.
Woah this {blog|weblog} is {great|wonderful|fantastic|magnificent|excellent} {i love|i really like|i like} {reading|studying} your {articles|posts}. {Stay|Keep} up the {good|great} {paintings|work}! {You know|You understand|You realize|You recognize|You already know}, {many|a lot of|lots of} {people are|individuals are|persons are} {hunting|searching|looking} {around|round} for this {info|information}, {you can|you could} {help|aid} them greatly.
I {enjoy|take pleasure in|get pleasure from|appreciate|delight in|have fun with|savor|relish|savour}, {lead to|cause|result in} {I found|I discovered} {exactly|just} what {I used to be|I was} {taking a look|looking|having a look} for. {You have|You've} ended my {4|four} day {long|lengthy} hunt! God Bless you man. Have a {nice|great} day. Bye
{Thank you|Thanks} for {any other|another|some other|every other} {great|wonderful|fantastic|magnificent|excellent} {article|post}. {Where|The place} else {may just|may|could} {anyone|anybody} get that {kind of|type of} {information|info} in such {a perfect|an ideal} {way|method|means|approach|manner} of writing? {I have|I've} a presentation {next|subsequent} week, and {I am|I'm} {at the|on the} {look for|search for} such {information|info}.
It's {really|actually} a {nice|cool|great} and {helpful|useful} piece of {information|info}. {I'm|I am} {satisfied|glad|happy} {that you|that you simply|that you just} shared this {helpful|useful} {info|information} with us. Please {stay|keep} us {informed|up to date} like this. {Thank you|Thanks} for sharing.
{Great|Wonderful|Fantastic|Magnificent|Excellent} {post|submit|publish|put up}, very informative. {I wonder|I'm wondering|I ponder} why {the other|the opposite} {experts|specialists} of this sector {do not|don't} {realize|understand|notice} this. You {should|must} {continue|proceed} your writing. {I am|I'm} {sure|confident}, {you have|you've} {a huge|a great} readers' base already!|What's {Taking place|Happening|Going down} {i'm|i am} new to this, I stumbled upon this {I have|I've} {found|discovered} It {positively|absolutely} {helpful|useful} and it has {helped|aided} me out loads. {I am hoping|I hope|I'm hoping} to {give a contribution|contribute} & {assist|aid|help} {other|different} {users|customers} like its {helped|aided} me. {Good|Great} job.
{Thank you|Thanks }, {I have|I've} {recently|just} been {searching for|looking for} {information|info} {approximately|about} this {topic|subject} for {a while|ages|a long time} and yours is the {best|greatest} {I have|I've} {found out|came upon|discovered} {so far|till now}. {However|But}, what {about the|concerning the|in regards to the} {conclusion|bottom line}? Are you {sure|positive|certain} {about the|concerning the|in regards to the} {source|supply}?|What i {do not|don't} {realize|understood} is {if truth be told|in fact|actually|in reality|in truth} how {you're|you are} {now not|not|no longer} {really|actually} {a lot more|much more} {smartly|well|neatly}-{liked|appreciated|favored|preferred} than you {may be|might be} {right now|now}. {You are|You're} {so|very} intelligent.
{You know|You understand|You realize|You recognize|You already know} {therefore|thus} {significantly|considerably} {when it comes to|in terms of|in relation to|with regards to|relating to|on the subject of|in the case of} this {topic|matter|subject}, {produced|made} me {for my part|personally|individually|in my opinion|in my view} {believe|consider|imagine} it from {so many|numerous|a lot of} {various|numerous|varied} angles. Its like {men and women|women and men} {don't seem to be|aren't|are not} {interested|fascinated|involved} {unless|until|except} {it's|it is} {something|one thing} to {accomplish|do} with {Woman|Lady|Girl} gaga! {Your own|Your personal|Your individual} stuffs {excellent|nice|great|outstanding}. {Always|All the time|At all times} {take care of|care for|deal with|maintain|handle} it up!
{Usually|Normally|Generally} I {do not|don't} {read|learn} {article|post} on blogs, {however|but} I {wish to|would like to} say that this write-up very {forced|pressured|compelled} me {to take a look at|to try|to check out} and do {so|it}! Your writing {taste|style} has been {amazed|surprised} me. {Thank you|Thanks}, {quite|very} {great|nice} {article|post}.
{Hi|Hello} my {family member|loved one|friend}! I {want to|wish to} say that this {article|post} is {awesome|amazing}, {great|nice} written and {come with|include} {almost|approximately} all {important|significant|vital} infos. {I'd|I would} like {to peer|to see|to look} {more|extra} posts like this .
{of course|obviously|naturally|certainly} like your {web-site|website|web site} {however|but} you {need to|have to} {test|check|take a look at} the spelling on {quite a few|several} of your posts. {A number|Several|Many} of them are rife with spelling {problems|issues} and I {in finding|find|to find} it very {bothersome|troublesome} {to tell|to inform} {the truth|the reality} {on the other hand|however|then again|nevertheless} {I will|I'll} {certainly|surely|definitely} come {back|again} again.
{Hi|Hello}, Neat post. {There is|There's} {a problem|an issue} {with your|together with your|along with your} {site|web site|website} in {internet|web} explorer, {may|might|could|would} {check|test} this? IE {still|nonetheless} is the {marketplace|market} {leader|chief} and {a large|a good|a big|a huge} {part of|section of|component to|portion of|component of|element of} {other folks|folks|other people|people} will {leave out|omit|miss|pass over} your {great|wonderful|fantastic|magnificent|excellent} writing {due to|because of} this problem.
{I've|I have} {read|learn} {some|several|a few} {just right|good|excellent} stuff here. {Definitely|Certainly} {worth|value|price} bookmarking for revisiting. I {wonder|surprise} how {so much|much|a lot} {attempt|effort} {you put|you set|you place} to {create|make} {this type of|this kind of|this sort of|such a|one of these|any such|the sort of} {great|wonderful|fantastic|magnificent|excellent} informative {site|web site|website}.
{Hello|Howdy|Hiya|Hey|Whats up|Good day|Hi there} very {nice|cool} {blog|website|web site|site}!! {Guy|Man} .. {Beautiful|Excellent} .. {Amazing|Superb|Wonderful} .. {I will|I'll} bookmark your {blog|website|web site|site} and take the feeds {also|additionally}?{I am|I'm} {satisfied|glad|happy} {to find|to seek out|to search out} {so many|numerous|a lot of} {useful|helpful} {information|info} {here|right here} {in the|within the} {post|submit|publish|put up}, {we need|we'd like|we want} {develop|work out} {more|extra} {strategies|techniques} {in this|on this} regard, {thank you|thanks} for sharing. . . . . .
{It's|It is} {in point of fact|actually|really|in reality|truly} a {nice|great} and {helpful|useful} piece of {information|info}. {I'm|I am} {satisfied|glad|happy} {that you|that you simply|that you just} shared this {helpful|useful} {info|information} with us. Please {stay|keep} us {informed|up to date} like this. {Thanks|Thank you} for sharing.
{Great|Wonderful|Fantastic|Magnificent|Excellent} {issues|points} altogether, you {just|simply} {won|gained|received} {a {logo|emblem|brand} new|a new} reader. What {may|might|could|would} you {suggest|recommend} {in regards to|about} your {post|submit|publish|put up} {that you|that you simply|that you just} made {a few|some} days {ago|in the past}? Any {sure|positive|certain}?
{Thank you|Thanks } for {any other|another|some other|every other} informative {blog|website|web site|site}. {Where|The place} else {may just|may|could} {I am getting|I get} that {kind of|type of} {info|information} written in such {a perfect|an ideal} {way|method|means|approach|manner}? {I have|I've} a {project|venture|challenge|undertaking|mission} that {I am|I'm} {simply|just} now {running|operating|working} on, and {I have|I've} been {at the|on the} {glance|look} out for such {information|info}.
{Hi|Hello} there, {I found|I discovered} your {blog|website|web site|site} {by means of|via|by the use of|by way of} Google {at the same time as|whilst|even as|while} {searching for|looking for} a {similar|comparable|related} {topic|matter|subject}, your {site|web site|website} {got here|came} up, it {looks|appears|seems|seems to be|appears to be like} {good|great}. {I have|I've} {bookmarked|added} to {|my }favourites|added to {|my }bookmarks.

34. Le mercredi 16 janvier 2013, 14:52 par submit blog avatar

I'm extremely impressed with your writing skills and also with the layout for your weblog. Is this a paid subject or did you customize it yourself? Either way stay up the excellent quality writing, it's uncommon to look a nice weblog like this one nowadays..

35. Le vendredi 18 janvier 2013, 01:21 par scentsy scents avatar

That is really attention-grabbing, You're a very skilled blogger. I have joined your feed and look forward to in quest of more of your wonderful post. Additionally, I have shared your web site in my social networks

36. Le vendredi 18 janvier 2013, 09:44 par agency avatar

We are a group of volunteers and opening a new scheme in our community. Your site offered us with useful information to paintings on. You have done an impressive activity and our whole neighborhood can be thankful to you.

37. Le vendredi 25 janvier 2013, 13:52 par tv online avatar

You recognize thus considerably on the subject of this topic, produced me personally imagine it from a lot of numerous angles. Its like women and men aren't fascinated unless it is one thing to accomplish with Lady gaga! Your personal stuffs excellent. All the time handle it up!

38. Le mardi 29 janvier 2013, 00:13 par banned avatar

Hey there! Do you use Twitter? I'd like to follow you if that would be ok. I'm absolutely enjoying your blog and look forward to new posts.

39. Le jeudi 31 janvier 2013, 11:58 par sanborn air compressor review avatar

It is really a great and useful piece of information. I am satisfied that you simply shared this useful info with us. Please stay us informed like this. Thanks for sharing.

40. Le jeudi 31 janvier 2013, 15:00 par corrugated roofing sheet Newcastle avatar

Hello there, You've done an excellent job. I will definitely digg it and for my part recommend to my friends. I am confident they will be benefited from this site.

41. Le vendredi 1 février 2013, 15:26 par kredi karti borcu taksitlendirme avatar

Great paintings! This is the kind of info that are supposed to be shared across the internet. Disgrace on Google for now not positioning this publish higher! Come on over and consult with my site . Thank you =)

42. Le samedi 2 février 2013, 08:28 par Specialized Ride Service avatar

Thank for the great share! :)

43. Le dimanche 3 février 2013, 23:19 par coach バッグ avatar

Normally I don't learn post on blogs, however I wish to say that this write-up very pressured me to try and do so! Your writing taste has been amazed me. Thanks, very great article.

44. Le lundi 4 février 2013, 23:49 par car donation service avatar

Wow, fantastic weblog format! How lengthy have you been running a blog for? you make blogging glance easy. The full glance of your web site is wonderful, as neatly as the content material!

45. Le mercredi 6 février 2013, 17:39 par condominios monterrey avatar

Its like you learn my mind! You seem to grasp a lot about this, such as you wrote the e-book in it or something. I feel that you simply could do with some p.c. to power the message house a bit, but other than that, that is excellent blog. A fantastic read. I will definitely be back.

46. Le mercredi 6 février 2013, 21:52 par シャネル バッグ avatar

Hello there, simply turned into aware of your blog thru Google, and found that it is really informative. I'm gonna watch out for brussels. I will appreciate if you continue this in future. A lot of other folks will be benefited from your writing. Cheers!

47. Le jeudi 7 février 2013, 19:05 par healthy weight loss programs avatar

I'm really inspired together with your writing talents and also with the structure for your weblog. Is this a paid theme or did you modify it your self? Either way stay up the excellent quality writing, it is uncommon to peer a great blog like this one these days..

48. Le samedi 9 février 2013, 03:36 par "escorts avatar

Hi my friend! I want to say that this article is awesome, great written and come with approximately all significant infos. I'd like to peer extra posts like this .

49. Le samedi 9 février 2013, 21:11 par marketing plan avatar

Nice weblog here! Also your website rather a lot up fast! What web host are you the use of? Can I get your associate hyperlink in your host? I desire my site loaded up as quickly as yours lol

50. Le dimanche 10 février 2013, 05:09 par health avatar

Very great post. I simply stumbled upon your weblog and wished to mention that I have truly loved browsing your weblog posts. In any case I'll be subscribing in your rss feed and I hope you write again soon!

51. Le dimanche 10 février 2013, 21:29 par kredi kartı taksitlendirme avatar

Great beat ! I would like to apprentice whilst you amend your site, how could i subscribe for a blog website? The account aided me a acceptable deal. I were tiny bit familiar of this your broadcast provided bright clear idea

52. Le jeudi 14 février 2013, 17:44 par inmobiliarias en monterrey avatar

I'm no longer certain where you are getting your info, but good topic. I needs to spend a while finding out much more or working out more. Thanks for great info I used to be in search of this information for my mission.

53. Le mardi 19 février 2013, 17:54 par jungle juice plus avatar

Hello, Neat post. There is a problem with your site in internet explorer, might check this? IE nonetheless is the market leader and a good component of other folks will leave out your excellent writing due to this problem.

54. Le mardi 26 février 2013, 15:27 par prestiti avatar

Undeniably consider that that you said. Your favorite justification seemed to be at the web the easiest factor to be aware of. I say to you, I definitely get irked whilst folks consider concerns that they just don't understand about. You controlled to hit the nail upon the top as well as defined out the entire thing with no need side effect , folks could take a signal. Will probably be back to get more. Thank you

55. Le jeudi 28 février 2013, 01:05 par win pick 3 system avatar

Hello there, just became aware of your blog through Google, and located that it's truly informative. I'm going to watch out for brussels. I will appreciate if you happen to continue this in future. Numerous folks might be benefited out of your writing. Cheers!

56. Le dimanche 3 mars 2013, 05:05 par goating avatar

I have read several good stuff here. Certainly value bookmarking for revisiting. I wonder how a lot attempt you set to make this sort of wonderful informative web site.

57. Le dimanche 3 mars 2013, 22:49 par Best Air Compressor avatar

Thank you for any other informative site. Where else could I am getting that type of information written in such an ideal way? I have a challenge that I am simply now working on, and I have been at the look out for such information.

58. Le lundi 4 mars 2013, 11:35 par success,personal development,goal setting,success ideas, success mindset avatar

I think that is among the most vital info for me. And i'm happy studying your article. But wanna remark on few general things, The site taste is wonderful, the articles is truly excellent : D. Good activity, cheers

59. Le mardi 5 mars 2013, 13:48 par Click Here avatar

Awesome info, thanks again! I will pass it along! -Greg

60. Le mercredi 6 mars 2013, 17:34 par tokat emlak arsa isyeri ve satilik kiralik daire avatar

Valuable info. Fortunate me I found your web site accidentally, and I'm shocked why this coincidence didn't came about earlier! I bookmarked it.

61. Le jeudi 7 mars 2013, 16:15 par orlando roof avatar

Excellent items from you, man. I've understand your stuff previous to and you're just too wonderful. I really like what you've got here, really like what you're saying and the best way by which you are saying it. You are making it entertaining and you still care for to keep it wise. I can not wait to learn far more from you. This is actually a great website.

62. Le vendredi 8 mars 2013, 06:53 par coachgreg, coach greg, gregory mondor avatar

My brother suggested I would possibly like this blog. He used to be entirely right. This publish actually made my day. You can not believe just how so much time I had spent for this info! Thank you!

63. Le vendredi 8 mars 2013, 11:14 par hcg avatar

Good website. My thanks for writing that. I will return to this site to find out more and inform my coworkers about your posting

64. Le samedi 9 mars 2013, 10:46 par Lose Weight Fast avatar

Nice. Thanks for taking the time. I will check back to read more and tell my friends about your site.

65. Le samedi 9 mars 2013, 13:40 par orange messagerie avatar

Hello there, just became alert to your weblog through Google, and found that it is really informative. I am gonna watch out for brussels. I will appreciate if you proceed this in future. A lot of other people will likely be benefited from your writing. Cheers!

66. Le samedi 9 mars 2013, 16:44 par How To Lose Weight Fast avatar

You nailed it. Thank you for posting this. I will check to your site to find out more and tell my coworkers about this.

67. Le dimanche 10 mars 2013, 04:59 par terrenos mazatlan avatar

Hello There. I found your blog using msn. That is a really well written article. I'll make sure to bookmark it and come back to learn more of your useful info. Thanks for the post. I will definitely comeback.